Behandeling bij Chiropractie Oosterhout

Bij onze praktijk staat de gezondheid en het welbevinden van patiënten centraal. Wij vinden het belangrijk om de behandeling zorgvuldig op de patiënt af te stemmen.

Wij willen precies achterhalen welke spieren en gewrichten in het lichaam de klachten veroorzaken, en ook waardoor deze structuren overbelast of geblesseerd raken.

Ons doel is hierbij dat u zo snel en zo veilig mogelijk uw dagelijkse activiteiten, werk en sportieve activiteiten weer kan oppakken.


De oorzaken van klachten:
Klachten kunnen worden veroorzaakt door een acuut letsel, maar ook door een langdurige verkeerde houding of beweging. Vaak resulteert dit in pijn. Uw lichaam reageert hierop met een toegenomen spierspanning om het beschadigde weefsel te ontlasten. Dit zorgt vervolgens weer voor een verminderde beweeglijkheid van de gewrichten. Deze factoren maken dat u gaat compenseren door anders te bewegen. Geleidelijk ontstaat er vermindering van kracht in de spieren en stabiliteit in de gewrichten, wat de pijnklacht verder verergerd of steeds laat terugkomen. Het nieuwe bewegingspatroon wordt langzaam een gewoonte, die lang na het genezen van de blessure nog steeds aanwezig blijft.

          “Na een blessure genezen de weefsels, maar de spieren leren. Ze ontwikkelen
           gemakkelijk compensatiemechanismen die nog lang na de blessure aanwezig blijven”
           Janet D. Travell, MD


Voor de meest efficiënte en effectieve aanpak identificeren wij dus de blessures en de oorzaken die tot de blessure leiden. Met deze volledige informatie kunnen wij de volgende doelen aanspreken:
  • Verbetering van de flexibiliteit van de spieren
  • Vermindering van de stijfheid in de gewrichten
  • Verbeteren van de houding en bewegingspatronen
  • Verbeteren van de rompstabiliteit en spierbalans


Tijdens het eerste consult verrichten wij een uitgebreid vraaggesprek, onderzoek en vindt de eerste behandeling plaats.