Klachten bij baby’s en kinderen

Ook tal van klachten bij baby’s en kinderen kunnen door een chiropractor worden behandeld.

Baby’s en chiropractie
Bij baby’s ontstaan de klachten in veel gevallen tijdens de zwangerschap, door de positie in de baarmoeder of bij de geboorte, tijdens zware, langdurige bevallingen, vacuüm- en tangverlossingen of juist tijdens een hele snelle bevalling.  
Klachten bij baby's kunnen zich bijvoorbeeld uiten in veel huilen, overstrekken, extreem huilen bij aan- en uitkleden en op de rug liggen, een voorkeurshouding van het hoofd en problemen tijdens de borstvoeding.

Kinderen en chiropractie
Ook tijdens de verdere groei van een kind, kunnen klachten ontstaan. Als kinderen beginnen met kruipen en lopen gaat dit vaak gepaard met de nodige valpartijen en ongelukjes. Later krijgt het kind te maken met contactsporten en andere fysieke hobby’s. Schoolgaande kinderen zitten vaak veel op slecht aangepaste stoelen en in een verkeerde houding en tillen dagelijks vaak zware schooltassen. Dit zorgt allemaal voor fysieke stress van het jonge bewegingsstelsel.

Deze fysieke stress uit zich bij kinderen niet altijd rechtstreeks in pijn in het aangedane gebied. Klachten kunnen zich ook uiten in onhandigheid, regelmatig vallen, niet kruipen, het kruipen overslaan of andere motorische of ontwikkelingsproblemen.

Onderzoek en behandeling
De chiropractor verricht tijdens het eerste consult uitgebreid onderzoek om de oorzaak van de klachten te achterhalen en te beoordelen of chiropractische behandeling zinvol is. Afhankelijk van de leeftijd van de baby  of het kind worden verschillende technieken toegepast. Het zijn allemaal lichte en zachte technieken.